Blog

17.03.2021 | komentara: 203
Zbog najnovijih mera kriznog štaba, TOPfish vrši dostavu danas za danas na teretoriju Subotice i Novog Sada. Robu i žive mamce možete poručiti preko naseg webshopa, telefona ili preko email-a.  Dostava preko 2000 dinara je besplatna, ispod je 200 dinara.  Zaviše informacije  Novi Sad : 0216882410  info@topfish.rs
27.02.2020 | komentara: 20
Tolstolobik je jedna od onih riba, koju mnogi poznaju ali rijetki su je već uhvatili? Pa zašto je tome tako? Kao prvo, to je riba, koju ne možeš naći baš u svakoj vodi, a kao drugo, da bi je ulovio, potrebno je nekoliko znanja a i puno sreće.Jedna od osnovnih stvari, koju moraš znati, ako ćeš krenuti na ribolov tolstolobika je, da se upoznaš sa načinom ishrane ove jezerske ili riječne grdosije.Kao mnoge druge životinje, koje se hrane planktonom, tako i tolstolobik naraste do ogromne težine, pa je možda baš zbog toga tako tražena riba.
26.09.2019 | komentara: 0
Sa dolaskom jeseni temperatura naših voda opada, voda se polako čisti, a prirodna hranjiva količina vode znatno opada. Šarani moraju da skladište sve veće količine hranjivih sastojaka u pripremi za zimsko uzgoj.
18.07.2019 | komentara: 0
Pecanje šarana na bojle leti. Iako je leto i ugrejana voda najbolja za pecanje,treba paziti na šta i čime pecamo. Sada ćemo vam dati par predloga iz naše prakse,koje su se najbolje pokazala.Pronaci ribu je najbitnija stavka u celom ribolovu sarana. Pretrazite vodu u potrazi za mestima gde se saran baca i prevrce po vodi. Mehuri metana na povrsini vode odaju hranjenje ribe na dnu, sto moze biti i saran. Danju se saran sakriva blizu ostrva, sevara i trske kao i u delovima vode koje natkriva krosnja drveta. Mamac bacen blizu tih mesta u toku dana cesto produkuje ugriz.
07.05.2019 | komentara: 1
Tigrov orah je veoma popularan među onim pecarošima koji više preferiraju lov na šarane i svakako na amure. Može se koristiti i kao mamamc i kao hrana za ribe. Poseduje visoku hranljivost i zahvaljujuci svom takodje visokom sadrzaju secera sluzi kao idealna hrana za ribe.
11.04.2019 | komentara: 0
Promene meteoroloških uslova ribe izuzetno dobro osećaju i predosećaju njihov nailazak. Nagla zahlađenja, otopljenja, kiša vetar..., faktori su koji svojim delovanjem čas nagrađuju ribolovca bogatim ulovom, a ponekad dovode do očaja. Moje iskustvo govori da jaka kiša u prvom trenutku negativno utiče na uspeh u ribolovu, ali ako traje kratko ili oslabi tako da samo po koja kapljica pada na površinu vode, uspeh je zagarantovan.  
03.09.2018 | komentara: 0
Ukoliko se odlučite da ga pecate na keder, imajte u vidu da smuđ „ide" na miris morske ribe. Ona ne mora biti živa, šta više, bolje je da bude mrtva riba. Smuđ je oprezna riba pa koprcanje „živog" kedera ne pomaže mnogo ribolovcu.
19.03.2018 | komentara: 0
Fiziologija svakog ribolovca je različita. Znači svako ima neki svoj plafon dometa. Sa različitom fiziologijom potrebna je i različita oprema. Ono što odgovara nekom grmalju neće i vama sigurno, zato izbor pribora ostaje na vama. Ukoliko grmalj ima samo snagfu a ne i tehniku, bacaćete dalje od njega sigurno, a ukoliko ima i jako dobru tehniku onda je on taj koji može ostvariti najdalje distance. Suština je sledeća. Jedan prosečan ribolovac trebalo bi da može da dostigne daljinu od 150 metara, sa dobrom opremom i dobrom tehnikom.
27.01.2018 | komentara: 0
Najpovoljniji period za lov krupne štuke, trofejnih pa i kapitalnih primeraka, u prvoj polovini godine je onaj kada se temperatura vode kreće između 10 i 18 stepeni Celzijusa.
04.01.2017 | komentara: 0
Dragi ribolovci, danas ćemo vam bliže predstaviti proizvod za koji možda niste čuli. U pitanju je sprej za varaličarenje čija upotreba povećava učinkovitost varalice. Korišćenje je veoma jednostavno, sve što je potrebno je da naprskate sprej na varalicu.
22.11.2016 | komentara: 0
Šaran je pre svega najplemenitija slatkovodna riba, kako kod nas tako i u ostatku sveta. Opšte je poznato da je najpametnija riba i predstavlja težak zadatak i izazov za svakog, pa čak i onog najiskusnijeg, ribolovca, jer sa njim nikad nije sigurno kako će da se ponaša, jednostavno je to igra u kojoj se morate truditi da ga nadmudrite koristeći svo naoružanje kojim raspolažete.
16.09.2016 | komentara: 0
****Slabo popularne baitcaster (multiplikator) mašinice mogu učiniti varaličarenje znatno dinamičnijim i uzbudljivijim, jako dobra stvar za ljubitelje brzinskog varaličarenja.****
12.08.2016 | komentara: 0
Karakteristike Izdužena, vretenasta  riba, tela spljoštenog sa jedne strane, linija leđa i stomaka gotovo su paralelne. Boja je uglavnom sivkastozelena, leđa su tamnije nijanse, a trbuh je beo. Ima veliku glavu koja, nos joj je itekako dugačak, širok i podseća na kljun patke. Usta može na izuzetno veliko da otvori, i u njima ćete pronaći velike i oštre zube grabljivice. Otvor usta joj je horizontalan, a zadnja strana gornje vilice joj dođe ispod linije krupnih očiju.
19.07.2016 | komentara: 0
Primena meč štapova je pre svega namenjena ribolovu na jezerima. Navodno je osmišljena od strane Engleza. Suština ove metode je da omogućava ribolov primenom fine opreme i na većim udaljenostima. Ne tvrdim da meč štapove nije moguće koristiti i na rekama, ali je poznato da za to postoje i bolja rešenja.
06.06.2016 | komentara: 0
Kako su prvomajski praznici dobrim iza nas, pa je gužve na mestima popularnim za ribolov sve manje, bacio sam se na razmišljanje kako bi mi jedno kratko popodnevno pecanje dobro došlo.   Grad sam napustio tek negde nakon 15 časova, pa nisam hteo da komplikujem stvari i opredelio sam se za najbliže stajalište na mom omiljenom mestu za ribolov. Na obalu sam stigao nešto pre 16 časova. O ovom rukavcu reke Tise treba da znate toliko da kreće iz Mađarske, iz Tompe, kod Horgoša prelazi državnu granicu i kod Martonoša se završava. Druga obala, koja je od mene na nekih stotinjak metara, već je Mađarsko tlo... jezero zapravo predstavlja granicu.  
26.04.2016 | komentara: 0
Po čemu je bojli specifičan?
04.04.2016 | komentara: 0
Glista kao mamac Među živim mamcima, glista je onaj kojeg je moguće najduže čuvati. Ne samo da je najjednostavnija za održavanje, može se reći da donosi i najveći ulov. Od deverike, preko šarana i soma, mnoge riblje vrste je sa zadovoljstvom konzumiraju. Da bismo gliste što duže zadržali u željenom stanju, potrebni su ipak određeni uslovi. 
18.03.2016 | komentara: 0
Priprema pred sezonu Pre nego što u martu otpočne njihova intenzivnija upotreba, ribolovački štapovi svakako su zavredili malo više pažnje, remont, ili neku sitniju popravku, kao i malo nege i “glancanja”. Detaljno čišćenje štapa, svakog njegovog dela, i najstinijeg segmenta, veoma je važno jer tokom ovakvog čišćenja čovek često naiđe na dobro sakrivena sitna oštećenja, ograbotine i slično, na šta tokom rada i aktivnog korišćenja štapa ni ne stigne da obrati pažnju.
01.03.2016 | komentara: 0
Danas je lako ići u ribolov potkovan dobrim štapom i još boljim mamcima, ali, kako je pecanje nekada izgledalo, kada nije bilo moguće jednostavno zabaciti štap i namotati mašinicu? Još kod drevnih Egipćana, 2000 godnina p.n.e , zabeležene su scene lova ribe uz pomoć štapa. Ribolov se, takođe, pominje u Rimu i Kini, kao i kod Jevreja.
18.02.2016 | komentara: 0
Lutka crvića kao mamac Lutka crvića je omiljeni mamac krupnim deverikama naših velikih reka i tokom zime. Profesionalni ribolovci zbog toga veoma detaljno analiziraju ovu hranu koja je omiljena među deverikama. Različite boje lutki odaju njihovu zrelost, koja je zatim povezana i sa njihovom težinom. 
02.02.2016 | komentara: 0
Ovih dana ni sasvim rešeni ribolovci nemaju lak zadatak. Većina jezera već je prekrivena debelim slojem leda.  Jedinu nadu u ovim zimskim danima predstavljaju toplovodna jezera, kanali i reke. Kako je, u blizini mesta na kome stanujem,  jedina vodena površina koja u ovim danima daje i najmanju nadu za uspešan ribolov – Dunav, odlučio sam da tu oprobam svoju sreću.   

Stranice