Pecanje šarana u jesenjim danima!

Sa dolaskom jeseni temperatura naših voda opada, voda se polako čisti, a prirodna hranjiva količina vode znatno opada. Šarani moraju da skladište sve veće količine hranjivih sastojaka u pripremi za zimsko uzgoj.

U ovom slučaju, čak i stari oprezni šaran smanjuje  oprez. Nije ni čudo što je u ovom trenutku ulovljeno najviše velikih šarana i mislim da možemo sa sigurnošću reći da je ovo drugo najuspešnije vreme za ribolov istih.Postoje ribolovci koji već postavljaju opremu misleći da neće biti uspešni, a postoji još jedan sloj koji se može boriti protiv hladnoće i biti dobro pripremljen za hladniji vodeni ribolov, a na pravom mestu u pravo vreme, izbor prave podloge i mamaca može biti fantastičan.U jesen provedemo više vremena u potrazi za mestom da pronađemo tačnu lokaciju šarana. Odabirom mjesta ribolova daju se prednost dubljim dijelovima i blizini uzgajališta. Stalno sunčanje i zagrevanje mogu namamiti ribu u pliće vode, pa možemo i tamo da probamo. Pazite na sitne tragove, jer ribe koje su pogođene u bandi često izdaju gde se nalaze. Retki skok šarana može biti znakovit znak, jer postoji nekoliko šarana. Po mom iskustvu, šaran se hrani hladnijom vodom, tako da pravite manje, ali smislene prihrane. Jedna taktika je 10 do 15 kom boilija i nekoliko  prepolovljenih, mali pelet i mala mešavina. 

Druga taktika je da napravite aromatičniju i lakše probavljivu smešu koju u vodu unesete u lopaticom. Energetske bombe različitih sastava omogućavaju da se šaran brzo i lako privuče na područje na kojem se hrani. Sastoji se od proverene smeše (zemlja, pelete, boili, melasa, kukuruz i sitno seme). Postoji mnogo različitih tehnika hranjenja koje možete birati bilo da li su iz čamca ili sa obale.

Uz malo prakse, lako, precizno, možemo nahraniti svoje ribolovno mesto.

Tokom ovog perioda, tačna lokacija dobre selekcije mamaca s pravom opremom (i deo sreće) je ključ uspeha. Jedan od osnovnih uslova da boili sadrži sastojak na bazi alkohola jer  lakše rastu u hladnoj vodi. Eksperimentišite sa mnogo različitih kombinacija mamaca. Šaran je veoma znatiželjna riba, mamac upečatljive boje će zasigurno probuditi njegovo interesovanje. Često se upari boile različitih ukusa, svetlih boja.Ono što stavim pored svakog mamca u maloj PVA mrežici je mali mikro pelet ili boilie umočiti i umotati u malo mešavine metode koja stvara oblak oko mamaca. Bistra voda ima bolju vidljivost tako da lako možete privući šarane.

Bistro!

 

Blog kategorije: 
Galerija: