Glista kao mamac - korisni saveti

Glista kao mamac

Među živim mamcima, glista je onaj kojeg je moguće najduže čuvati. Ne samo da je najjednostavnija za održavanje, može se reći da donosi i najveći ulov. Od deverike, preko šarana i soma, mnoge riblje vrste je sa zadovoljstvom konzumiraju. Da bismo gliste što duže zadržali u željenom stanju, potrebni su ipak određeni uslovi. 

Čuvanje

Bez obzira da li ćemo ih čuvati u manjim kutijama ili većim posudama, veoma je važno da iste budu jako dobro zatvorene, a potrebno je obratiti pažnju i na zemlju - nikad ne smemo dozvoliti da se ista isuši. Takođe, potrebno je držati ih na hladnom i tamnom mestu, ali pripaziti da tempetaruta ne bude preterano niska kako se ne bi smrzli. Ukoliko planiramo duže vreme da ih čuvamo, ne smemo zaboraviti ni na njihovu ishranu. Odgovara im kora od krompira, jabuke ili neke druge voćke. Gliste ćemo lakše navući na udicu, i učinićemo ih otpornijima ukoliko njihovu zemlju s vremena na vreme prihranimo socom od kafe. 

Sa njihovom primenom na udici, pogotovo u ovo divno prolećno vreme, uspeh nam je gotovo zagarantovan, dok deverika, karaš i šaran izrazito vole kada im se gliste serviraju kao dodatak prihrani. Iseckane gliste predstavljaju posebnu atrakciju za ribe, stoga ih je preporučljivo dodati u prihranu s vremena na vreme.

 
 
 
Blog kategorije: